Quick Contact Top2

KNX Πρωτόκολλο

Στην εταιρία μας, τα συστήματα κτιριακού ελέγχου τα οποία εγκαθιστούμε ακολουθούν το πρωτόκολλο επικοινωνίας KNX. Το KNX αποτελεί το πιο ευρέως διαδεδομένο πρότυπο για τον κτιριακό έλεγχο σε παγκόσμια κλίμακα.

Τι είναι ο Κτιριακός Έλεγχος και το πρωτόκολλο ΚΝΧ;

Από το συγκρότημα γραφείων έως το μέσο νοικοκυριό. Όποιο και αν είναι το είδος του κτιρίου, το KNX ανοίγει νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη των κτιριακών συστημάτων ελέγχου, διατηρώντας παράλληλα το κόστος σε ένα διαχειρίσιμο επίπεδο. Το KNX μπορεί να δώσει λύσεις που μπορούν να επιτευχθούν μόνο με πολύ μεγάλη προσπάθεια με συμβατικές εγκαταστάσεις. Μέσω μίας μόνο οθόνης αφής, όλες οι εφαρμογές της οικίας ή του κτιρίου μπορούν να ελεγχθούν. Από τον έλεγχο θέρμανσης, εξαερισμού και πρόσβασης, έως τον απομακρυσμένο έλεγχο όλων των οικιακών συσκευών - το KNX επιτρέπει εντελώς νέους τρόπους για να αυξηθεί η άνεση, η ασφάλεια και η εξοικονόμηση ενέργειας στην οικία ή στο κτίριο.

Πάνω από 340 KNX εταιρίες-μέλη προσφέρουν παγκοσμίως πάνω από 7,000 πιστοποιημένες ομάδες προϊόντων KNX στους καταλόγους τους, από διαφορετικά πεδία εφαρμογών ενώ αρκετά εκατομμύρια επιτυχημένες εγκαταστάσεις KNX μπορούν να βρεθούν όχι μόνο σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στην Άπω Ανατολή, Βόρεια και Νότια Αμερική – μια απόδειξη του πόσο ελκυστική είναι η προσέγγιση του KNX.

10 Πλεονεκτήματα του ΚΝΧ

Διεθνές πρότυπο, και ως εκ τούτου μελλοντική βεβαιότητα.

Το KNX είναι το παγκόσμιο πρότυπο για οικιακό και κτιριακό έλεγχο σύμφωνα με:
• Το Διεθνές Πρότυπο ISO/IEC 14543-3
• Τις Ευρωπαϊκές σειρές Προτύπων EN-50090 (CENELEC)
• Τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα EN13321-1 και EN1332-2 (CEN)
• Κινέζικο Πρότυπο GB/T 20965
• Πρότυπο ΗΠΑ ANSI/ASHRAE 135.

Λογότυπα Οργανισμών Πιστοποίησης
 

Με την πιστοποίηση προϊόντων, το KNX εγγυάται τη διαλειτουργικότητα και τη διασυνεργασία των προϊόντων.

Η διαδικασία της πιστοποίησης KNX εξασφαλίζει ότι τα διαφορετικά προϊόντα από διαφορετικούς κατασκευαστές που χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές εφαρμογές λειτουργούν και επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτό διασφαλίζει υψηλό βαθμό ευελιξίας στην επέκταση και στην τροποποίηση των εγκαταστάσεων.

Υψηλή ποιότητα προϊόντων.

Η KNX Association απαιτεί ένα υψηλό επίπεδο παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου σε όλα τα στάδια της ζωής των προϊόντων. Γι‘ αυτό το λόγο, όλα τα κατασκευαστικά μέλη πρέπει να συμμορφώνονται με το πρότυπο ISO 9001.

Ένα μοναδικό ανεξάρτητο κατασκευαστή Engineering Tool Software: ETS®.

Το εργαλείο-λογισμικό για Η/Υ, ETS επιτρέπει το σχεδιασμό, τη μελέτη και τη θέση σε λειτουργία έργων, διαμορφώνοντας πιστοποιημένα προϊόντα KNX. Επιπλέον, το εργαλείο είναι ανεξάρτητου κατασκευαστή: ο εγκαταστάτης του συστήματος είναι σε θέση να συνδυάζει τα προϊόντα διαφορετικών κατασκευαστών σε μια εγκατάσταση.

Κατάλληλο για όλες τις περιοχές εφαρμογών οικιακού και κτιριακού ελέγχου.

Το KNX μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις πιθανές λειτουργίες/εφαρμογές στον οικιακό και κτιριακό έλεγχο, που κυμαίνονται από φωτισμό και έλεγχο ρολών, έως τον έλεγχο της ασφάλειας, της θέρμανσης, του αερισμού, του κλιματισμού, την παρακολούθηση, τον έλεγχο του νερού, τη διαχείριση της ενέργειας, μετρήσεις καθώς και έλεγχο οικιακών συσκευών, ήχου και πολλά άλλα.

 

Ταιριάζει σε διαφορετικά είδη κτιρίων.

Το KNX μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε νέα, όσο και υπάρχοντα κτίρια. Οι εγκαταστάσεις KNX μπορούν επομένως εύκολα να επεκταθούν και να προσαρμοστούν για να καλύψουν τις νέες απαιτήσεις, σε λίγο χρόνο και με μικρές οικονομικές επιβαρύνσεις (π.χ. νέοι ενοικιαστές όταν μετακομίζουν σε ένα εμπορικό κτίριο).

Υποστηρίζει διαφορετικές λειτουργίες διαμόρφωσης.

• Εύκολη εγκατάσταση (E-Mode): Η διαμόρφωση γίνεται χωρίς τη βοήθεια ενός υπολογιστή, αλλά με έναν κεντρικό ελεγκτή ή με κουμπί για παράδειγμα.

• Εγκατάσταση συστήματος (S-Mode): Ο σχεδιασμός της εγκατάστασης και η διαμόρφωση γίνονται μέσω ενός υπολογιστή με εγκατεστημένο το λογισμικό ETS.

Διάφορα διαθέσιμα μέσα επικοινωνίας.

• KNX TP (ξεχωριστό καλώδιο bus)
• KNX PL (υπάρχον δίκτυο ισχύος)
• KNX RF (μέσω ραδιοσημάτων)
• KNX IP

 

Δυνατότητα διασύνδεσης με άλλα συστήματα.

Αρκετοί KNX κατασκευαστές προσφέρουν προσαρμοστές για σύνδεση με άλλα δίκτυα, δηλαδή με άλλα συστήματα κτιριακού αυτοματισμού, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα πολυμέσων, δίκτυα IP, κλπ. Το σύστημα KNX μπορεί να αντιστοιχηθεί σε αντικείμενα BACnet (όπως τεκμηριώνεται στο διεθνές πρότυπο ISO 16484-5), καθώς επίσης δίνεται η δυνατότητα διασύνδεσης με την τεχνολογία DALI.

Ανεξάρτητο από οποιαδήποτε τεχνολογία λογισμικού ή υλικού.

Το KNX μπορεί να υλοποιηθεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα μικροεπεξεργαστή. Μπορεί επίσης να ενσωματωθεί από την αρχή, αλλά για εύκολη είσοδο στην αγορά, οι κατασκευαστές KNX μπορούν επίσης να προσφύγουν σε παρόχους εξαρτημάτων συστήματος KNX. Για τα KNX Μέλη, η χρήση του προτύπου KNX είναι εντελώς δωρεάν χωρίς πρόσθετα τέλη δικαιωμάτων.

Εφαρμογές του KNX
         
         
         
         
         
         
         
         
         

Εισαγωγικό έντυπο για το KNX

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το εισαγωγικό έντυπο σχετικά με το KNX

KNX Εισαγωγικό Έντυπο

Download

File name: KNX Introduction GR

 

KNX Footer Certificatee dreams silv Footer Certificateautocad Footer Certificate